Patrick Mackay: Zaútočil na oběť sekerou a sledoval, jak jí teče krev po tváři. Podobným způsobem zabil až 11 lidí

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Patrick Mackay
Zdroj: Profimedia

U mnoha sériových vrahů má na jejich činy vliv to, v jakém prostředí byli vychováváni a jak se k nim chovala jejich rodina. Patrick Mackay v tomto případě pravděpodobně nebyl výjimkou. To ovšem neomlouvá jeho hrůzné činy, kterých se v dospělosti dopustil.

Narodil se 25. září 1952. Už jako malý chlapec hodně trpěl. Jeho otec byl alkoholik a násilník, který mu ze života dělal peklo. Když bylo Patrickovi deset let, jeho otec zemřel.

Mnozí by si možná pomysleli, že to pro něho vlastně byla úleva. On se ale naučil otce uznávat. Přestože ho nenáviděl, se s jeho smrtí jen velmi těžce srovnával. Po těchto událostech začal být velmi problémovým dítětem.

Šikanoval mladší, týral zvířata, pokusil se o vraždu

Patrick Mackay si nikdy nenašel přátele. Kvůli tomu, že mu zemřel otec, se mu ostatní smáli a měli ho za odpadlíka. On se ale šikanovat nenechal, naopak ostatním kradl věci a psychicky je trápil.

Kromě toho, že byl násilný ke svým vrstevníkům a k mladším dětem, začal také provozovat experimenty na zvířatech, týral je a s jejich těly prováděl nepředstavitelné věci.

Později se někdy mezi jedenáctým a čtrnáctým rokem svého života dokonce pokusil zavraždit svého bratrance. Byl u toho chycen, ale hrdě prohlašoval, že nebýt náhody, povedlo by se mu to.

Na základě toho všeho byl poslán do výchovného ústavu, odkud byl propuštěn v patnácti letech. Lékaři ho diagnostikovali jako psychopata a doporučili mu léky.

Ty Mackay nebral a jeho stav se zhoršoval. Začal být násilnický ke svému okolí, kolem osmnáctého roku se zajímal o nacismus a celý svůj byt si vyzdobil obrázky, které s ním souvisely.

Přiznal se k vraždě jedenácti lidí

Stalo se to 21. března 1975. Mackay využil toho, že se s ním spřátelil kněz, otec Crean. Po získání jeho důvěry ho brutálně napadl sekerou. Pak sledoval, jak krvácí.

Když ho policie zatýkala, tvrdil, že ničeho nelituje, že se rád díval, jak krev stéká po Creanově krku a že by to udělal znova. Také se doznal k dalším deseti vraždám.

Podle policie bylo už v té době pravděpodobné, že měl na svědomí i vraždy, které se v okolí odehrály v posledním roce, ale jejich vraha se nepodařilo vypátrat. Později se u některých potvrdilo, že za nimi Mackay stál.

Byl obviněn z pěti vražd, ale kvůli nedostatku důkazů byla dvě obvinění stažena.

V listopadu téhož roku byl odsouzen k doživotnímu vězení, které si odpykává ještě dnes ve věznici v Londýně. Podle dostupných informací patří k nejděsivějším žijícím vrahům a je velmi nepravděpodobné, že by byl někdy propuštěn.

Zdroj: murderpedia.org, en.wikipedia.org
Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články