Velikonoce jsou za dveřmi a k nim patří také dobré jídlo a tradiční české pochutiny. Bez beránka ani mazance si je v Česku neumíme představit, a dokonce i české celebrity se pustily do pečení. Zkuste třeba recept od Moniky Absolonové.
Ačkoliv jsou Velikonoce často spojovány se svátky jara a lidovými tradicemi, jako je pomlázka, pravdou je, že se jedná o nejvýznamnější křesťanské svátky, které oslavují především zmrtvýchvstání Ježíše Krista.
Zpěvačka, maminka a zkušená pekařka
Ani známé české osobnosti na tradice nezapomínají a připravují velikonoční pochoutky. Do příprav se zapojuje i známá zpěvačka Monika Absolonová.
Kromě toho, že jí to perfektně jde za mikrofonem nebo na divadelních prknech, umí se maminka dvou mladých chlapců pěkně obracet také v kuchyni.
Proslulá je především svými vánočkami, kterých o Vánocích připravuje i více než deset a mnoho fanoušků si její recept oblíbilo.
Letos je potěšila, když na svůj Instagram přidala také recept na tradiční velikonoční pochoutku, jejíž historie v českých zemích sahá až do patnáctého století.
Tradičně se připravovala na Bílou sobotu a její složení se lišilo dle toho, komu byla určena. Tušíte správně, nejde o nic jiného než tradiční velikonoční mazanec.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Zpěvačka se ve videu s receptem na mazanec objevuje v novém sestřihu. Nedávno se obarvila na svou vysněnou platinovou blond.
Ta jí ovšem zničila vlasy natolik, že musela nakrátko. Na svém Instagramu se také svěřila s tím, že tato doba je pro ni jedinečnou příležitostí, protože si krátký sestřih mohla dovolit.
Zdroj: Instagram Moniky Absolonové
Autor: Karolína Stoczková