V USA se hemží případy podivných balíčků, které si nosí lidé z obchodů. Když je otevřou, nestačí se divit

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
balíček překvapení šok
Zdroj: Shutterstock

Představte si, že si jdete koupit do obchodu nějakou běžnou věc, a potom, co ji donesete domů, zjistíte, že je v balíčku vlastně něco úplně jiného. Obvykle to nebývá příjemné překvapení.

A co teprve ve chvíli, kdy je nalezený předmět natolik podezřelý, že je potřeba zavolat policii. Myslíte si, že se takové věci stávají pouze ve filmech? Přesvědčíme vás o omylu.

Následující dva příběhy hovoří o lidech, kteří si domů přinesli nečekanou zásilku. V obou případech naštěstí správně kontaktovali policii, a jejich objev se tak dostal do správných rukou.

Háčkovací souprava plná kokainu

Starší žena v Seattlu se rozhodla, že pro svá vnoučata uháčkuje z bavlny zvířátko. Nečekala ale, že se její výlet pro háčkovací soupravu změní v takové dobrodružství.

V obchodě si vybrala balíček, na pokladně zaplatila a donesla zboží domů. Až tam ho rozbalila, místo bavlny a háčků ale uvnitř našla podivný žlutý balíček.

Na plastovém obalu bylo fixem napsáno pouze „100 %“. Navíc balíček podivně zapáchal, a žena se tak raději rozhodla kontaktovat policii. A k jejímu překvapení dostala pochvalu.

Policie jí totiž později oznámila, že balíček obsahoval drogu, a to celkem jeden kilogram kokainu. Jak se ale taková zásilka do obchodu dostala, to zatím jasné není.

Fentanyl uvnitř plyšáka

Podobný případ se stal i rodině žijící v Arizoně. Ta kupovala plyšovou hračku a až po příjezdu domů zjistila, že společně s ní si přivezla také něco, co nikdo nečekal.

Místo výplně bylo totiž v plyšákovi zhruba pět tisíc malých sáčků s fentanylem, což je droga patřící do lehčích opiátů.
I tato rodina zavolala policii a nález odevzdala. Až později se dozvěděli, co že to vlastně svému dítěti málem dali dárkem, a nestačili se divit.

Jak k podobným případům dochází, není zcela jasné. Mohou také existovat lidé, kteří si něco takového koupí a ani nepoznají, že doma mají drogu. Ve většině případů je to ale jasné natolik, aby byla kontaktována policie.

Obchody v Americe své nakupující před takovými balíčky varují, a jelikož se zprávy o obou podivných nálezech dostaly do novin, je snad zřejmé, že si budou lidé dávat pozor, co si domů vlastně přinesli.

Jinak je na policii, aby bojovala s příčinou podivných nálezů a zajistila bezpečí jak prodávajícím, tak i nakupujícím.

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články