Vaše trouba se dokáže vyčistit sama, zatímco budete spát. Přinášíme vám videonávod

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Úklid trouby
Zdroj: Shutterstock

Správná hospodyňka udržuje domácnost nablýskanou a voňavou. Existují ale místa v kuchyni, která s radostí neuklízí nikdo. To ovšem neznáte vychytávku, která bude uklízet za vás. Podívejte se, o co jde a budete mile překvapeni.

Pomocník, který uklidí přes noc za vás? Jsme v budoucnosti? Ne, jsme pouze u základního procesu, který ne každý zná. Ať už vás úklid nebaví, nebo nemůžete přemluvit sami sebe, po přečtení článku se na úklid vrhnete s radostí.

Úklid trouby

Trouba bývá často zapomínána a nevěnuje se jí při úklidu domácnosti velká pozornost. Pokud zrovna vaše trouba potřebuje vyčistit, jedna maminka přišla se skvělou vychytávkou. A vy nebudete muset skoro nic dělat.

Pojďme se na to podívat. Co je tedy k zázračnému úklidu potřeba? Budou vám stačit jednoduché ingredience, které jsou základní výbavou domácnosti každé hospodyňky.

Kdyby vám však některá z ingrediencí chyběla, nemějte obavy. Vše seženete v běžném supermarketu za pár korun.

@mama_mila_Oven cleaning made easy ✨ follow for more home tips and tricks ✨ #cleaningtiktok #cleaninghacks #homehacks #homerefresh #cleaningtips♬ I’m So Pretty – chunkymonkeeyy

K úklidu trouby budete potřebovat jedlou sodu, mýdlo a vodu. Čtete správně. Tyto věci udělají ve vaší troubě velkou parádu. A ke všemu v době, kdy budete spokojeně odpočívat a nechávat si zdát o vyčištěné troubě.

Za pár sekund hotovo

Pro výrobu zmixujte půl šálku jedlé sody, jednu lžíci mýdla a trochu vody. Tyto tři ingredience míchejte do doby, než vám vznikne hladká pasta. Některým se pasta nevytvoří, protože nedali správný poměr ingrediencí.

Je to ale stejné jako u přípravy těsta na bábovku. Pokud máte směs moc tekutou, přidejte ingredienci, která pastu zahustí. Po smíchání naneste do trouby tenkou vrstvu pasty a nechte ji přes noc působit.

Po probuzení vezměte hadřík, otřete troubu a odstraňte pastu. Hurá! Vaše trouba je zase zářivě čistá. Někteří pak po procesu doporučují nastříkat troubu bílým otcem, aby se odstranily zbytky nebo mastnota.

Maminka, která se o tuto vychytávku podělila, řekla, že jedlá soda pomáhá rozkládat špínu v troubě, zatímco mýdlo na nádobí pomáhá změkčit nahromaděný tuk.

Pokud se vám úklid povede, můžete jej vyzkoušet i na jiné povrchy. Pastu si můžete namíchat znovu a celý trik vyzkoušet ještě jednou třeba na svém kontaktním grilu.

Autor: Štěpán Pacík


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články