Tyranská macecha: Potírala těla dětí kyselinou chlorovodíkovou. Důsledky jejího jednání ve vás vyvolají vztek

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Martha Rendell
Martha Rendell

Martha Rendell se před soudy tvářila jako matka, která své nevlastní děti milovala a dělala pro ně všechno. Nakonec se ale ukázalo, že pravda byla někde úplně jinde. Žena, která se stala první a zároveň poslední trestankyní poslanou v Austrálii na trest smrti oběšením, se provinila zločiny, ze kterých až běhá mráz po zádech.

Horší ale je, že i když byly smrti jejích dětí řádně vyšetřovány, lékaři dlouho nic neobjevili.

Chtěla, aby ji oslovovali „mami“

Když se Arthur Morris rozvedl se svou první ženou, netrvalo dlouho a zamiloval se do Marthy Rendell. Ta se k němu po krátkém čase nastěhovala a začala tyranizovat jeho pět dětí.

Všechno to začalo týráním nejmladší sedmileté Annie. Tu dokonce jednou prý Rendell zbila tak moc, až se dívka nemohla postavit na nohy.

Po všech pěti dětech navíc Rendell chtěla, aby jí říkaly „mami“, a pokud se k tomu neměly, následovalo kruté psychické i fyzické týrání.

Otec dětí měl podle všeho situaci pouze přihlížet. Není zcela jasné, zda měl z manželky respekt, nebo mu dělalo potěšení sledovat, jak jsou jeho děti bity a týrány.

Nikdy to nebyl záškrt

Jako první zemřela právě nejmladší Annie. Hned po ní ale následovaly i další děti, Olive a Arthur. Podle oficiální pitvy zemřely všechny děti na záškrt.

Pravda ale byla úplně jiná. Rendell totiž všem svým nevlastním dětem nasypala do jídla jed, po kterém je začalo bolet v krku. Poté jim potírala záda a krk kyselinou chlorovodíkovou tak dlouho, dokud se jim krky nezanítily a ony nemohly jíst.

Děti pak ve velkých bolestech zemřely. Ale i přesto nebyl pitevní lékař schopný zjistit jinou příčinu smrti než záškrt. Až útěk George, který se bál o svůj život, vzbudil pozornost.

Na základě faktu, že si nechávala Rendell objednávat velké zásoby kyseliny chlorovodíkové, byla provedena exhumace těl a jejich přezkoumání. A zjistilo se, že všechny děti mají na tělech zbytky kyseliny.

Bránila se do poslední chvíle

Rendell se nikdy nepřiznala k tomu, že by své nevlastní děti zavraždila. Tvrdila, že se je pomocí kyseliny snažila jen léčit. Nakonec byla ale přesto odsouzena k smrti a popravena.

Otec dětí byl sice zpočátku souzen jako spoluviník, ale nikdy se neprokázalo, že o vraždách něco věděl. Nakonec byl od veškeré viny osvobozen.

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články