Přírodní pomoc při vypadávání vlasů: Zkuste aloe vera nebo ricinový olej

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
pece o vlasy
pece o vlasy

Vypadávání vlasů je nepříjemný estetický problém, který teď v zimě trápí daleko více žen než obvykle. Říká se, že vlasy jsou korunou ženské krásy, není se tak čemu divit, že ženy propadají panice, když jim vlasy začnou padat. Proti vypadávání vlasů můžete bojovat i bez použití chemie nebo tabletek či prášků. Co vám může pomoci?

Cibule

Cibule v sobě obsahuje síru, o které se ví, že stimuluje tvorbu kolagenu. Kolagen je nezbytný pro růst vlasů, proto na něj můžete vsadit, když vám vlasy začnou vypadávat. Vymačkejte šťávu z cibule a tu naneste do vlasů, nechte působit 30 minut a poté umyjte. Opakujte jednou týdně.

Aloe Vera

Aloe Vera je proslulý všestranný pomocník, na kterého se mimo jiné můžete spolehnout i tehdy, když vám začnou vypadávat vlasy. Obsahuje totiž důležité enzymy, které podporují růst vlasů. Gel z aloe vera smíchejte se šťávou z poloviny citronu, směs poté naneste na umyté vlasy a nechte 5 minut působit, pak opláchněte. Opakujte jednou do týdne.

Vaječné bílky

O vajíčkách je dobře známo, že jsou skvělým zdrojem vitamínů skupiny B a důležitých živin, které prospívají zdraví vlasů. Oddělte žloutek od bílku, bílky poté mixujte, dokud nedosáhnete rovnoměrné konzistence. Naneste je na pokožku hlavy a do vlasů, zakryjte hlavu koupací čepicí nebo čepicí na barvení vlasů a nechte působit 20 minut, poté opláchněte vlažnou vodou. Provádějte jednou za čtrnáct dní.

Ricinový olej

Ricinový olej je známý svými pozitivními účinky na pokožku hlavy. Mimo jiné také podporuje růst vlasů, zvětšuje jejich objem a sílu. Dvě lžíce ricinového oleje smíchejte kupříkladu s kokosovým olejem, směs vmasírujte do pokožky hlavy. V ideálním případě nechte působit přes noc, ráno umyjte. Provádějte jednou do měsíce.

Brambory

I brambory vám mohou pomoci při vypadávání vlasů. A to z toho důvodu, že jsou bohaté na vitamín C, železo i draslík, což jsou látky důležité pro udržení zdraví vlasů. Bramboru oloupejte, nakrájejte na kostičky, rozmixujte na kaši a poté přeceďte, abyste získali pouze šťávu z brambor. Do té přidejte lžičku medu, smíchejte a naneste na pokožku hlavy, nechte působit 30 minut, pak umyjte. Opakujte jednou do měsíce.

Autor: Nikol Kolomazníková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články