Retro krakovský salát je kombinací kuřecího masa, sýrů a kukuřice. Je lahodný a osvěžující, hodí se obvykle na lehčí oběd nebo večeři a zvláště v letních dnech, kdy člověk vyhledává spíše studené pokrmy, je zkrátka ideální.
Pokud máte doma otevřenou plechovku s kukuřicí a v lednici zbytky sýru, polovinu surovin, které na salát potřebujete, máte vlastně připravenou. Vyzkoušejte si doma tenhle lahodný pokrm připravit i vy a pochopíte, proč ho někteří lidé tolik milují.
Překvapivě dobrá kombinace
Na první pohled se může zdát, že nejde o nic výjimečného. Smíchat kuřecí maso se zeleninou a kousky sýra přece umí každý. To je sice pravda, salát vás ale přesto svou chutí velmi příjemně překvapí.
Na jeho přípravu budete potřebovat 2 grilovaná kuřecí prsa, malou konzervu kukuřice, pórek, 150 gramů tvrdého sýra, 100 gramů uzeného sýra, lžíci majonézy, lžíci hořčice, 3 lžíce bílého jogurtu, sůl, pepř a špetku cukru.
Příprava salátu
Kuřecí prsa nakrájejte na malé kostičky a zprudka je osmahněte na menším množství oleje. Podle chuti je osolte a opepřete. Pak nakrájejte nadrobno pórek, oba sýry nastrouhejte nahrubo a všechny suroviny smíchejte.
Přidejte k nim kukuřici, majonézu, jogurt a vše opět podle chuti dochuťte solí, pepřem nebo cukrem. Salát pak dejte odležet do ledničky, kde by měl minimálně dvě hodiny odpočívat.
Krakovský salát se podává s opečeným toustovým chlebem. Ideální je na lehký oběd, dá se ale také jednoduše zabalit na cesty a například při letních túrách je skvělým doplněním energie.
Zdroj: Top recepty, iRecept, Facebook, Pro svět
Autor: Šárka Cvrkalová