Klobásová polévka: Vynikající jídlo, které musí chutnat každému Čechovi

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Klobasova polevka
Zdroj: Shutterstock

Když se řekne klobása, většina lidí si představí spíše kuchyni německou nebo maďarskou, a mnohdy také českou, protože i u nás se tato surovina používá při vaření docela často. Itálie nás ve spojení s klobásou asi jako první nenapadne. Přitom právě klobásová polévka, která ze země pochází, je vynikající a na přípravu velmi snadná.

Je vydatná a chutná. V Itálii se jí jako hlavní jídlo, které zasytí celou rodinu. Klobásová polévka kombinuje chuť ostřejšího masa s těstovinami a bylinkami a je skutečným požitkem. Vyzkoušejte si ji doma připravit i vy.

Italská klobásová polévka

Na přípravu polévky budete potřebovat půl šálku těstovin (ideálně nějakých drobnějších), olivový olej, 2 větší pálivé klobásy, sůl, pepř, 1 cibuli, 3 mrkve, celer, 4 stroužky česneku, 3 lžíce rajčatového protlaku, plechovku drcených rajčat, 4 šálky zeleninového vývaru, 2 bobkové listy, šálek smetany a petrželku nebo bazalku na dozdobení.

Do hrnce dejte vodu, osolte ji a uvařte v ní doměkka těstoviny. Potom je sceďte a propláchněte studenou vodou. Mezitím si na oleji orestujte klobásu pokrájenou na kolečka. Tu pak vyndejte na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby z ní okapal přebytečný olej.

Zeleninový základ

Do většího hrnce dejte na malé kousky nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Dochuťte zeleninu solí a pepřem a podlijte ji vývarem. Vařte ji, dokud zcela nezměkne.

Následně přidejte česnek a italské koření, nechte vše rozvonět, dolijte zbytek vývaru a do polévky dejte rajčata a protlak. Poté vložte do hrnce i klobásu, přidejte bobkový list a vše vařte pod pokličkou asi 10 minut.

Závěrem přidejte těstoviny a polévku zahustěte smetanou. Vše promíchejte a ještě 10 minut povařte. Pak podle chuti přidejte sůl a pepř. Polévku servírujte na talíř zdobenou bazalkou nebo petrželkou podle chuti. Můžete ji zastrouhat parmazánem.

Zdroj: No Spoon Necessary, The Recipe Rebel

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články