Chalupářská omeleta: Sytá snídaně z vajíček a zeleniny

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Chaluparska omeleta
Zdroj: Shutterstock

Snídaně je základ dne. Měla by podle toho také vypadat. Chalupářskou omeletu obvykle děláme doma v neděli, protože je na přípravu jídla více času. Navíc jde o takové nedělní jídlo a vy brzy pochopíte proč. Je totiž plná zeleniny, vajíček a salámu.

Někdy jí přezdíváme také neobyčejná omeleta. Ta obyčejná je, když do vajíček přidáte kousek salámu a trochu hrášku. Pravá chalupářská omeleta ale musí zeleninou doslova přetékat.

Co má kdo rád

Omeleta je vlastně spojení vajíčka se zeleninou, které se připraví do podoby placky na talíři. Může se pak konzumovat samotná, nebo jako v tomto případě do ní můžete ještě zabalit nějakou tu zeleninovou směs.

Na chalupářskou omeletu budete potřebovat 3 vajíčka, 10 dekagramů debrecínky, plátky eidamu, rajče, hrášek, papriku a petrželku.

Pokud má někdo rád cibuli, může přidat tu, pokud místo debrecínky chcete použít třeba slaninu, je to jen na vás. Omeletu si můžete uzpůsobit podle své vlastní chuti.

Příprava omelety

Do pánve nalijte trochu oleje a vyložte ji kolečky salámu. V hrnku rozšlehejte vejce se solí, která na salám nalijete. Na ně potom položte na kolečka nakrájená rajčata, papriku, hrášek, nahoru potom sýr.

Když jsou vajíčka téměř tuhá, opatrně omeletu otočte, aby se opekl z druhé strany i sýr, nesmíte to ale přehnat, aby se vám nepřipekl k pánvi. Následně pak omeletu dejte na talíř.

Já obvykle zbytek nakrájené zeleniny lehce orestuju na pánvi, omeletu přeložím napůl a zeleninou ji ještě naplním.

Závěrem pak jídlo posypte petrželkou a můžete podávat. Jelikož je jídlo samo o sobě dost syté, není k němu ani třeba servírovat pečivo.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články